Modern arenalösning till Norrbottensteatern

Norrbottensteatern

I upphandlingen av biljettsystem till Norrbottensteatern föll valet på AXS Transticket. I det nya samarbetet kommer en heltäckande arenalösning att levereras till den anrika teatern, med start i höst.

– Vi tackar Norrbottensteatern för förtroendet. Det är glädjande att de tror på oss och förstår vikten av en modern lösning som ger bättre förutsättningar att öka intäkterna. De har kommit långt, och vi hoppas att vi med vår erfarenhet kan hjälpa dem ytterligare på vägen, säger AXS Transtickets managing director Jonas Ekegren.

Norrbottensteatern har idag en stor och trogen publik med mellan 40 000 och 50 000 besökare årligen. Med den nya arenalösningen hoppas de kunna locka ny publik och nå ut till fler människor. Med verktygen och integrationerna i AXS Transtickets arenalösning kan Norrbottensteatern bygga relationer med ny publik och nå nya målgrupper med hjälp av tjänster som till exempel axs.com.

Med AXS Transtickets system kan Norrbottensteatern enkelt lägga upp evenemang, hantera abonnemang, driva kampanjer och sköta försäljningen. Systemet är integrerat med analysverktyget Qlik Sense för att följa upp försäljningen och öka intäkterna.

– Norrbottensteatern ser fram emot ett samarbete med AXS Transticket som är ett modernt biljettsystem och som underlättar hanteringen av upplägg av event, biljettförsäljning och analys vilket i slutändan kan resultera i en ökad försäljning, säger Norrbottensteaterns marknads- och försäljningschef Annica Sand.

För ytterligare information

Jonas Ekegren, managing director AXS Transticket
jonas.ekegren@transticket.se, 0702-44 56 46

Annica Sand, t.f. marknads- och försäljningschef Norrbottensteatern
annica.sand@nll.se, 070-301 02 90

Om AXS Transticket

AXS Transticket är Nordens största leverantör av integrerade arenasystem. Hos AXS Transticket är kundens varumärke alltid i fokus och tillsammans skapas kundens framgång. AXS Transticket har erfarenhet från hundratals samarbeten med både stora och små arrangörer, som tillsammans säljer fem miljoner biljetter årligen. Stockholm Globe Arenas, Berwaldhallen, SHL, IF Elfsborg och Svenska Handbollslandslaget är några av dem.

Om Norrbottensteatern

Norrbottensteatern startade år 1967 som Sveriges första länsteater. Verksamheten bedrivs i stiftelseform och huvudfinansiärer är Norrbottens läns landsting och Luleå kommun. I det uppdrag som landstinget ger teatern varje år framgår att Norrbottensteatern ska producera professionell högkvalitativ scenkonst för barn, unga och vuxna att spelas både på turné i länet och på de tre scenerna i teaterhuset i Luleå.